Friday, November 2, 2007

ötzi in kassel

In het Natuurkundemuseum in Kassel loopt momenteel een tentoonstelling over de ijsmummie Ötzi. Toen we daar op maandag waren, bleek dat de sluitingsdag van het museum te zijn. Maar öffenungszeiten is een woord dat ik in mijn 1 jaar humanioraduits nooit geleerd heb, en bovendien is de deur niet vast, dus gaan S en ik onschuldig-ga-weg naar binnen. We hebben rustig de tijd om even rond te kijken naar de prehistorische skeletten, en we kunnen ook héél even door een raam in de frigo kijken waar Ötzi ligt.

Ik weet niet hoe het komt maar blijkbaar hebben ze hem gevernist of zo, want hij blinkt helemaal.

© Fotoarchiv Südtiroler Archäologiemuseum - http://www.iceman.it/


Jammer genoeg worden we dan opgemerkt door iemand van het museum, die ons vriendelijk naar de uitgang wijst... Helemaal jammer is dat als ik zie dat in het museum in Italië, waar hij gewoonlijk ligt, er maar een klein venstertje is, terwijl je hier een venster hebt van wel een meter breed. En bovendien ligt de mummie op zijn buik, zodat je ook de tattoos op zijn rug kan zien. Hadden we 's anderendaags misschien toch moeten weerkeren.

Bij het surfen om wat plaatjes te vinden stuit ik op een artikel waar dit meisje haar Ötzi-tattoo showt. "Cool", is wel het woord dat daar bij past :-)
0 comments: