Wednesday, December 5, 2007

Naar Bee Movie !Dankzij de flinke kerels van Fortis, kunnen we naar de avant-première van Bee Movie, de nieuwste film van Dreamworks. We krijgen voor onze Sinterklaas een speculoos, en in de zaal een pot popcorn en een drankske, zodat we even de tijd kunnen volmaken vóór de film begint. Een schoone madam van de bank heet ons welkom, en dan kunnen we genieten van de film.

Het is opnieuw een kunststukje van animatie, en je kan niet anders dan in bewondering staan voor de techniek. Het verhaaltje zelf is een beetje dun, en zelfs binnen de fantasie worden er enorme sprongen gemaakt (bijen mogen niet met mensen praten, en dan plots komt het wel tot een rechtszaak bijen vs mensen).

De hoofdkleur van de film is uiteraard geel, en dat maakt natuurlijk mijn dag. En ook de geel-zwarte sneakers van de hoofdfiguur bekoren mij zeer.

Ik ben net bekomen van een buikgriep, en de sequenties waarin de bijen door de stad vliegen zijn zo roetsjbaan-echt en meeslepend, dat ik heel even dreig onwel te worden. Dat pleit uiteraard alleen maar voor de schitterende animatie.


Tijdens de film vond ik dat het vrouwelijke, menselijke hoofdpersonage op Colette uit Ratatouile leek, maar bij nader toezien blijken ze alleen het kapsel gemeen te hebben.


0 comments: