Tuesday, August 25, 2009

Vacaturelure


Neen, zover was het nog niet. Maar toch : ik had een vacature bij een dochteronderneming gezien die mij op het lijf geschreven was, gepubliceerd op ons intranet, met 14 dagen reageertijd (midden in de vakantie, voelt u 'm komen ?). Ik haal mijn schoonste proza boven om een brief en een pakkend CV te schrijven. Helaas : " Geachte Heer, wij danken u, maar we hebben intern iemand gevonden die voldoet aan de vereisten. blablabla."
Welaan, dames van HR, een advertentie zetten voor een functie waarvan je al op voorhand weet wie die zal hebben, is not done. Spaar de mensen de moeite van het schrijven en een zegel op een brief te plakken, en vooral : speel niet met de mensen hun voeten.

1 Comment

rendv said...

Ha, een vacature zetten voor een job die al ingevuld is gebeurt in alle grote bedrijven. De postjes zijn al verdeeld, maar voor de vakbond tevreden te stelen moeten de jobs gepubliceerd worden, 'want anders is het niet eerlijk'.

Een beetje gelijk bij openbare aanbestedingen: er moeten minstens drie aanbieders zijn maar ze weten al lang op voorhand wie het gaat krijgen, en de lastenboeken worden ook in die zin opgesteld. Politiek, man!