Sunday, November 28, 2010

Abercrombie and Fitch

Als u geen tienerkinderen heeft, is de kans groot dat u nog nooit gehoord heeft van Abercrombie & Fitch.

Welaan, het gaat hier om de Millet-jas van de jaren '10. Je bent pas in als je A&F kledij draagt. Er zijn nauwelijks winkels, tot voor kort zelfs geen enkele in Europa, en toch is het merk er gekend. En dat het merk vooral door de gay-scene geadopteerd is, heeft er ook een succes van gemaakt.

Dat laatste heeft er allicht niets mee te maken, maar O wou graag dat ik iets van A&F meebracht van onze London-trip.

Het meisje van het hotelreceptie legde uit dat de Abercrombie & Fitch store in een zijstraat van Regent Street gelegen was, maar dat ik vooral op de geur moest afgaan, en de massa in omgekeerde richting moest volgen. En geduld hebben aan de kassa.

In de fameuze zijstraat was op het eerste zicht niets te zien. Alleen een groot herenhuis waar voor de ingang wat volk stond. Maar geen lichtreclame, geen affiches, geen uithangbord, nada. Uit het huis klonk dancingmuziek, en in de inkomhall stond vrij discreet "A&F" of de muur.Wij naar binnen, waar we met een vrolijk "Hi guys" verwelkomd werden door een zeer mooi meisje. Naast haar stond een mooie Adonis met ontblote bast. Dat bleek het fotomodel te zijn dat ook op de foto's van A&F staat. (Spieren, zonnebankbruin, gewaxt en opgeblonken!)

De winkel zelf was meer een disco dan een shop. Het personeel, allemaal bijzonder mooie mensen - gekleed zoals op de foto hieronder- , stond te dansen, er klonk luide muziek, er was weinig verlichting. Kleerkasten tot aan het plafond - euh, twee verdiepingen hoog, daar kan je dus niet eens kleren uithalen. Een parfum om flauw van te vallen.De kleren zelf : niets onder de 80 pond, dus zelfs het onnozelste T-shirtje kost 100 €. En de kwaliteit leek ons bijzonder matig.

Schitterende marketing. Superhype. Maar beslist zijn geld niet waard.

Je zal zien : binnenkort komt er een A&F store in Belgiƫ. Het zal niet aangekondigd worden wanneer en waar. Je zal de winkel niet herkennen. Maar de snobs zullen het wel weten.

0 comments: