Tuesday, June 21, 2011

schoonschrift

Herinnert u zich nog de oefeningen in schoonschrift ? Al die opmerkingen dat je een kattegeschrift had ? Ge zult doctor moeten worden? En die keer dat meester Vandeputte je aan je bakkebaarden tot vlak boven je fouten trok ? En het glunderende gezicht van Geertje G of Peter B, die een bijna machinaal schoon geschrift hadden ? En die opmerkingen in uw rapport ?

Oh, en herinner u dan ook de zoete wraak: de computer maakt schoonschrift overbodig! U wil een mooi handschrift ? I'll fuckin' program it!

En dan hebt ge eindelijk afgerekend met uw jeugdtrauma's, en dan heeft er zo'n klein manneke moeite om 'vrachtwagenchauffeur' te schrijven, en ge schrijft het dan zelf maar eerst op als voorbeeld, en dan zegt dat klein manneke : 'Papa, gij schrijft toch zo lelijk'.

(ja jongen, ik schrijf zo lelijk. En ja, probeer zelf ook zo netjes mogelijk te schrijven. Maar neen, schoonschrift brengt de wereldvrede geen stap dichterbij. En ja, ik ken compleet leeghoofdige mensen die een perfect handschrift hebben.)

0 comments: