Wednesday, August 13, 2008

The disk is going down (ii)

De disk onder handen genomen met ES-Tool van Samsung. Onder een command prompt dumpt dat ding meteen, dus even een Dos-diskette van onder het stof gehaald, en booten in Dos, en huppekee, erase de hele zwik. (ja,ja backup genomen!)

Opnieuw even wat tests uitgevoerd, en het ziet er al heel wat beter uit, behalve die Smart AJ26 - reallocated sector count.

If you see the error, consider the drive dead, back up your data, and get a
replacement. Coaxing it along is only going to cause you grief down the line.

In weerwil van bovenstaand advies, besluit ik toch maar te herinstalleren.

Na herinstalleren van XP, blijkt mijn disk maar 131 Gb meer groot te zijn. De volledig e uitleg daarvoor staat op 48bitlba.com. Je moet dus eerst SP1 installeren, een registry key aanpassen, en dan met third party software (BootIT NG) de zaak herpartioneren. (allez, stel u voor : je koopt een auto van 200 pk, maar je kan er standaard maar 100 van gebruiken, en je moet eerst naar een andere garage om dat de 100 andere pk te activeren).

En dan een dagje installeren : (meer als pense-bĂȘte voor mezelf, dan dat het u interesseert)

Avira Antivirus
ZoneAlarm Firewall
Windows Media Player 11
Office 2003
HP All-in-One
Sony Cybershot driver + tools
Nero Express
Creative Zen driver + tools
Sony Ericsson driver + tools
Active Sync
Startup Control Panel
Zune Desktop Theme
USB 2.0 drivers
FileZilla
Java 6
HDD Temperature
Apache Tomcat
Pebble
Notepad++

en nog op het verlanglijstje : LimeWire, Sun Virtual Box (om een Ubuntu en Edubuntu op te zetten), CS3, Visual C#, met wat SDK's.

En dan toch eens denken of ik nu een nieuwe HD ga aanschaffen of meteen een nieuwe PC. En of ik ga wachten tot de disk volledig down is, of preventief. Ah twijfels ...

0 comments: