Friday, March 19, 2010

Scrutineering


Ontbijt in een hotel is altijd wat anders dan thuis. Je hebt maar te kiezen aan het buffet, je hebt rustig de tijd, en vooral : de opkuis is voor een ander. Bacon and eggs !

Daarna worden we opgehaald door een mono-volume, met het fraaie opschrift 'VIP', die ons naar de FIRA in Barcelona brengt. De FIRA is een soort van Heizelpaleizen, en er is een hele hangar gereserveerd voor de Rally. De Golf staat ons al op te wachten.

Er is een traject uitgestippeld waarop we onze tripmaster kunnen callibreren. Dat traject komt overeen met het historische circuit van Montjuich.
Daarna aanschuiven voor de "scrutineering", een soort van symbolische technische keuring. Hier wordt ook de transponder aangebracht. Die transponder zal aangeven wanneer we een 'balise' of een 'tic', een detector geplaatst langs het traject, passeren.
Na de scrutineering rijden we de wagen in het 'parc fermé', waar we we ons vergapen aan de schone auto's. Het zijn allemaal 'classic cars', minstens 20 jaar oud, en bovendien zijn het auto's die in die tijd in het rally-circuit furore maakten : Lancia Stratos, Audi Quattro, Golf GTI, Porsche 911, Ford Escort, Ford Capri, de eerste Talbot's. Ik loop hier gewoon rond tussen mijn levensgrote collectie Matchbox-kes. Dat we dat nog mogen meemaken !0 comments: